Vor Frue Cantori

 er Haderslev Domkirkes kammerkor. Koret blev oprettet af tidligere domorganist og kantor Svend Prip i 1971. Efter 40 succesfulde år som korets leder gik Svend Prip i 2011 på pension og overgav i den forbindelse Cantoriet til sin efterfølger Henrik Skærbæk Jespersen.  Henrik var på det tidspunkt allerede en god bekendt af Vor Frue Cantori i kraft af sin ansættelse som organist ved Haderslev Domkirke og som alternerende dirigent for koret, der blomstrede yderligere op under den talentfulde dirigent.

I  2018 blev Mirjam Lumholdt Cantoriets leder for koret, der i dag tæller 32 medlemmer.

I årenes løb har koret opført en stor del af standardværkerne inden for den klassiske musiks litteratur for kor og orkester/orgel. I de senere år har koret især specialiseret sig i a cappella-musik fra forskellige stilperioder. Ud over talrige koncerter i Haderslev Domkirke medvirker Vor Frue Cantori ved særlige gudstjenester i domkirken (heraf flere med royal deltagelse og transmission) og giver årligt et antal koncerter rundt om i Danmark.

Af særlige opgaver og hæderspriser kan nævnes korets medvirken ved prinsesse Alexandra og Grev Jeffersons vielse i Gråsten Slotskirke, “Modersmålprisen” samt en række turnéer i ind- og udland. Koret har udgivet cd’en ”Lad det klinge”, der blev årets mest solgte klassiske jule-cd. Vor Frue Cantori har gennem årene samarbejdet med bl.a. Sønderjyllands Symfoniorkester, Filharmonisk Kor, Ensemble Zimmermann, Schleswigholsteinisches Sinfonieorchester og Den Jyske Operas Kor. En mindeværdig oplevelse fik koret, da det optrådte med den nu afdøde, verdenskendte bassist Niels-Henning Ørsted Pedersen (NHØP) og Ole Kock Hansen, hvis jazzarrangementer over danske folkeviser koret uropførte. Ligeledes bør nævnes opførelsen af Bachs Juleoratorium i eget regi under ledelse af Lars Ulrik Mortensen samt korets samarbejde med Slesviske Musikkorps og dir. Søren K. Hansen som et par af milepælene i korets historie.

I 2013 kunne man opleve Vor Frue Cantori ved den TV-transmitterede bispevielse af Marianne Christiansen fra Haderslev Domkirke, hvor koret uropførte værker af Michael Bojesen. Samme år var koret på sommerturné til Dresden og Leipzig under overskriften ”I Bachs fodspor”, hvor det bl.a. sang i den berømte Thomaskirche – J. S. Bachs arbejdsplads. I sommeren 2015 foretog Vor Frue Cantori en festlig sommerturné med fire kirkekoncerter på Jyllands vestkyst fra Skagen til Hvide Sande (bl.a. med deltagelse i Vendsysselfestivalens program) under Henriks Skærbæk Jespersens ledelse og med korets dirigent i dag, Juliane Ilgner som akkompagnatør.