Koret – før

Vor Frue Cantori blev oprettet af tidligere domorganist og kantor Svend Prip i 1971.

Fra 1988 – 1999 havde koret to dirigenter, idet Hans Christian Magaard, der i en årrække var kantor ved domkirken, også var dirigent for Cantoriet sammen med Svend Prip.

Efter 40 år som korets leder gik Svend Prip i 2011 på pension og overgav i den forbindelse Cantoriet til sin efterfølger, Henrik Skærbæk Jespersen, der er Haderslev Domkirkes nuværende domorganist.

I 2015 overtog Juliane Ilgner koret, som hun ledte frem til 2018. Herefter var Mirjam Lumholdt korets dirigent indtil 2021.

D.d. ledes koret igen af Juliane Ilgner.           

 

I årenes løb har koret opført en stor del af standardværkerne inden for den klassiske musiks litteratur for kor og orkester/orgel. I de senere år har koret især specialiseret sig i a cappella-musik fra forskellige stilperioder.

Af særlige opgaver kan nævnes korets medvirken ved Prinsesse Alexandra og Grev Jeffersons vielse i Gråsten Slotskirke i 1998, og Festgudstjenesten i 2017 med fejring af 500 året for Reformationen med deltagelse af H.M. Dronningen.

I 2013 kunne man opleve Vor Frue Cantori ved den TV-transmitterede bispevielse af Marianne Christiansen fra Haderslev Domkirke, hvor koret uropførte værker af Michael Bojesen.

Vor Frue Cantori har gennem årene  samarbejdet med blandt andet  Sønderjyllands Symfoniorkester, Filharmonisk Kor, Ensemble Zimmermann, Schleswigholsteinisches Sinfonieorchester og Den Jyske Operas Kor. Koret fik en mindeværdig oplevelse, da det optrådte med den nu afdøde, verdenskendte bassist Niels-Henning Ørsted Pedersen (NHØP) og Ole Kock Hansen, hvis jazzarrangementer over danske folkeviser koret uropførte. En anden stor oplevelse var opførelsen af Bachs Juleoratorium i eget regi under ledelse af Lars Ulrik Mortensen, og også korets samarbejde med Slesvigske Musikkorps og dir. Søren K. Hansen har bragt store oplevelser med sig.

Vor frue Cantori har gennem årene været på talrige turnéer i ind-og udland, bl.a. i Frankrig, Wales, Skotland, Gotland, Island, Tyskland og Holland. I 2013 var koret på en sommerturné til Dresden og Leipzig under overskriften ”I Bachs fodspor”, hvor det bl.a. sang i den berømte Thomaskirche – J. S. Bachs arbejdsplads. I sommeren 2015 foretog Vor Frue Cantori igen en sommerturné med fire kirkekoncerter på Jyllands vestkyst fra Skagen til Hvide Sande, og koret havde to koncerter med i Vendsysselfestivalens program. I 2017 var koret igen på sommerturné, denne gang i Holland, hvor der blandt andet blev sunget koncerter i Amsterdam og Utrecht.